As bestemming

Na de uitvaart moet de as van de overledene een maand in het crematorium blijven. Daarna mag u de as ophalen. Wat doet u er daarna mee? Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunt u het thuis bewaren in een mooie urn of versierde kist. Uitstrooien is ook een optie. Officieel mag u de as uitstrooien op de daarvoor aangewezen plekken bij crematoria en andere mooie aangewezen plekken in Nederland. Ook is uitstrooien op open zee een mooi afscheidsritueel. Het verwerken van as in een sieraard, beeld of tatoeage komt ook steeds meer voor.

Grafmonumenten

Grafmonumenten worden al eeuwenlang gebruikt om de overledene te eren na een begrafenis. Zo zijn hunebedden in Drenthe en omgeving de eerste officiële grafstenen. Sommige begraafplaatsen stellen bepaalde eisen aan de vormgeving, materiaal en grootte van de grafsteen. Op de steen kunt u een mooie tekst laten graveren. Het is gebruikelijk om de naam van de overledene te noemen, alsmede de geboorte- en sterfdatum en de plaats.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een mooi grafmonument of asbestemming? Van Breen en de Weerd Uitvaartverzorging kan u hierbij assisteren.

Maak een afspraak

© 2022 Van Breen & De Weerd Uitvaartverzorging. alle rechten voorbehouden. | website: advice.nl